Wie zijn wij?

Kalinka is een ensemble van Oost-Europese volksmuziek en -dans. Wij hebben een koor, orkest en dansgroep die met elkaar de Oost-Europese folklore naar Nederland brengen. Onze professionele leiding en een deel van onze leden hebben hun wortels in Oekraïne, Polen en Rusland, maar ook veel Nederlanders uit Rotterdam en omgeving doen met veel plezier mee. 

Koor

In ons koor zingen sopranen, alten, tenoren, baritons en bassen. Ons repertoire bestaat uit traditionele en moderne stukken uit verschillende delen van Oost-Europa. Alle teksten worden in de originele taal gezongen, dus kennis van een Slavische taal is een voordeel, maar absoluut geen vereiste. Meestal wordt de zang begeleid door muziek van ons eigen orkest, maar er zijn ook enkele á capella stukken. Daarnaast is er ook ruimte voor solisten.

 Orkest

Ons orkest zorgt voor de karakteristieke klanken van de Oost-Europese volksmuziek. Wij bespelen authentieke instrumenten, zoals de domra, de bajaan en de balalaika, maar ook moderne westerse instrumenten zoals de viool en de fluit. De artistieke leiding past traditionele en eigen arrangementen van populaire en ook mindere bekende volksmuziek. 

 Dansgroep

De meest in het oog springende leden van ons ensemble zijn onze dansers. In kleurige kostuums brengen zij de kern van de muziek over bij het publiek. De choreografie en danspassen zijn gebaseerd op traditionele volksdansen met invloeden uit het (klassieke) ballet, ook wel bekend als caractère dans. Wij hebben een gevarieerd repertoire: van snelle kozakkendansen tot een statige reidans en een Siberische Korjakkendans.

Artistieke leiding

Inna Ogarok: dirigent/artistiek leider

Inna Ogarok is onze koorrepetitor, dirigent en artistiek leider. Ze studeerde koordirectie met volksmuziek als specialisatie aan het Staatsinstituut voor Cultuur in Charkiv en is sinds 2004 actief bij Kalinka.

Natalyia Mizinova: orkestrepetitor

Natlyia Mizinova is onze orkestrepetitor sinds 2013. Ze studeerde aan het conservatorium van Charkiv met als specialisatie orkestdirectie en pedagogiek van Russische traditionele muziekinstrumenten.

Katja Aleksyeyeva: dansleider

Katja Aleksyeyeva is onze dansleider sinds 2016. Ze studeerde voor leider van een dansgezelschap en organisator van evenementen aan de staatsschool voor hoger beroepsonderwijs (Volkskunst) in Mykolaïv. Verder heeft zij van 2005 tot 2011 ook bij Kalinka gedanst.