Nieuws

Kalinka zoekt nieuwe, ook jonge leden. Meedoen?!

Kalinka heeft in de afgelopen veertig jaar veel muziek en dans in kleine en grote zalen gebracht, tot in Rusland en Oekraïne toe. Voor de toekomst willen we graag nieuwe mensen, vrouwen en mannen, de kans bieden, met ons van deze folklore te genieten en deze uit te dragen.

Voor de dansgroep zoeken we mannen en vrouwen, die onze dansen, ook caractère, willen leren en uitvoeren. Het orkest speelt onder leiding van Natalayia Mizinova. We zoeken voor het orkest mensen die domra of balalaika willen bespelen; speel je gitaar of mandoline, dan is de overstap niet al te moeilijk. Misschien zijn er mensen die de Oekraïense blokfluit willen bespelen; een percussionist met ge-voel voor ritme is ook welkom. Voor het koor zoeken we vooral bassen en tenoren. Alten en sopranen zijn eveneens van harte welkom. We zingen Russische en Oekraïense teksten, maar je hoeft geen Russisch te spreken. De teksten krijg je ook in Europees schrift. Inna Ogarok studeert met ons de muziek en de teksten in en helpt ons met de uitspraak en de klank.

Stap over de drempel en kom eens kijken en luisteren.

We repeteren iedere vrijdagavond tussen 19.30 en 22.30 uur.
Locatie:Dr Martin Luther Kingschool, Bertrand Russellplaats 7, 3069 CA Rotterdam

Als je denkt dat het wat is, zorgen we dat de eerste tijd iemand je wegwijs maakt. Het gaat er tenslotte om dat je het leuk vindt en mee gaat doen.
Aanmelden graag bij onze secretaris Natascha Cikor via email: secretaris@kalinka.nu. Klik hier voor meer informatie over meedoen met Kalinka!

Nieuw bij Kalinka

Bij voldoende aanmeldingen starten we met een jeugdgroep. Meer informatie over deze jeugdgroep? Neem dan contact op met Jan van Bommel (voorzitter), 06-18803742

Repetitieruimte basisschool 'Martin Luther King'

Nieuwe repetitieruimte voor Kalinka

september 2011

Na enige jaren repeteren in het City College Rotterdam is daar, per 2 september, een eind aan gekomen. Dit besluit is genomen omdat de verschillende secties te ver van elkaar moesten repeteren. Voor Kalinka was dit de belangrijkste reden om naar iets anders uit te kijken.

Het is gelukt een prima onderkomen te vinden in de Martin Luther King School, Bertrand Russellplaats 7, Rotterdam-Ommoord. In deze school is royaal ruimte voor het orkest, koor en dansgroep om te kunnen repeteren. In veel opzichten een verbetering ten opzichte van de oude situatie. De bereikbaarheid per openbaar vervoer is optimaal.

Kalinka 40 jaar

september 2008

In november 2008 bestond Kalinka 40 jaar. Hoe het allemaal begonnen is kunt u uitvoerig lezen bij Ensemble.

Lees er meer over op Kalinka (40 jaar).

Nieuwsbrief januari 2018

Nieuwsbrief

Januari 2018

Beste leden, oud-leden, donateurs, subsidiegevers, sponsoren en belangstellenden
Om de nieuwsbrief voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken is deze vanaf hier te lezen en/of te downloaden.

Nieuwsbrief januari 2018, (PDF-bestand)

Veel lees plezier!

De PR commissie